Tuesday 26 February 2013

Jis sako „Taip!“/ Yes Man

Įvertinimas: 8/10  
Komentarai:  Džimas Keris puikiai atitiko vaidmanį. Filmas yra kartu ir juokingas ir įkvepiantis. Tikrai nėra lėkštų 'bajerių', puikiai tinka penktadienio vakarui žiūrėti su draugais, kadangi siužetas gana paprastas ir juoko bus daug, nebent nemėgstate Kerio vaidybos.
Trumpai: Karlas buvo viską aplink neigiančiu žmogumi, kuris lemtingą dieną pateko į seminarą apie teigiamus dalykus gyvenime, kuriuos ir pats lengvai gali susikurti, būdamas pozityvus ir dažniau sakydamas "taip". Karlas griebėsi kraštutinumo – vienerius metus į visus klausimus, prašymus, norus, bet kuriam sutiktajam nusprendė sakyti tik "taip".

Egzaminas / Exam

Įvertinimas: 9/10  
Komentarai:  Žiūrėdami nerasite per daug veiksmo filmo elementų, tačiau filme vykstanti kova dėl būvio po saule kupina įtampos ir intrigos, atskleidžiamos žmogaus prigimties pačios tamsiausios ir šviesiausios pusės. Filmas nuo pirmos akimirkos suintriguoja ir išlaiko sutelktą dėmėsį iki pabaigos. Filmo pabaigoje kai kurios dėtalės bus paaiškintos dar kart, tai, ką praleidome pro akis ir ausis.
Junkite, jei megstate psichologinius filmus (butent psichologinis yra sis filmas), jei patinka galvosukiai...Tai neitiketino gerumo juosta butent jums! Kitu atveju, negaiskit savo laiko ir neeikvokit tasku. Pasidairykit ko nors lengvesnio ir paprastesnio...

Trumpai: Aštuoni pajėgūs kandidatai kovoja dėl svajonių darbo, tačiau jiems numatyta tik viena vieta. Dalis išbandymų liko už nugarų, laukia vienintelis egzaminas, kuris turi vykti apsauginio prižiūrimoje izoliuotoje patalpoje. Per 80 minučių 8 žmonės turi atsakyti į vieną vienintelį klausimą. Kandidatai negali gadinti popieriaus, ant kurio užrašytas šis klausimas.Egzaminas prasidėjo, tačiau ant lapų nieko nėra, tai į kokį klausimą reikės atsakyti?

Monday 25 February 2013

Nežinomas / Unknown




Įvertinimas: 9/10  
Komentarai:  Žiūrint šį filmą, reikia visą laiką būti susikaupusiam, stengtis nieko nepraleisti, nes filmas labai painus. Įtampa išlaikoma iki pat filmo pabaigos - nežinai kas ir kaip. Geriausia būtų žiūrėti vienam, ar su drauge/u, nes kompanija blaškys dėmesį ir tuomet siužetas bus sunkiau suprantamas ir pati pabaiga mažiau nustebins.
Trumpai: Liamo Neesono vaidinamas herojus kartu su žmona iškeliavo į konferenciją Berlyne, tačiau pateko į avariją. Po avarijos ir komos laukia dar vienas smūgis – kažkas pasisavino jo tapatybę bei sėkmingai gyvena su jo artimaisiais. Žmona ir kolegos nieko neįtaria ir jo neatpažįsta. Kadangi avarijos metu jis susitrenkia galvą, niekas nenori juo tikėti, nes tai atrodo kaip potrauminis sumišimas. Jam belieka tik savais būdais bandyti įrodyti, kas jis iš tikrųjų yra.

Friday 8 February 2013

Amerikietiškos grožybės / American Beauty



Įvertinimas: 9/10
Komentarai:  Filmas tikrai tinka įvairų skonį turintiems žiūrovams. Iš tikrųjų, tai vienas iš nedaugelio filmų taip įkvepiančių mėgautis kiekviena gyvenimo suteikta akimirka, daryti tik tai, kas teikia malonumą, pamatyti kiek daug pasaulyje yra grožio, tikėti, svajoti... Nors pabaiga ir nebuvo pati linksmiausia, tačiau ji buvo labai graži ir prasminga.
Trumpai: Darbas, šeima, nedidelis gražus namelis užmiestyje su gėlynu, pievele ir akinančio baltumo tvora, automobilis garaže… Amerikietiškos svajonės išsipildymas? O gal… amerikietiškas pragaras?“Jau kuris laikas esu miręs”, - šiais pagrindinio herojaus žodžiais prasideda tragikomedija “Amerikos grožybės”, juosta, kurią daugelis kritikų jau dabar vadina viena geriausių iš kada nors Holivude sukurtų filmų. Tai jaudinantis ir šiurpinantis pasakojimas apie vienatvę, susvetimėjimą, neišsipildžiusius troškimus, slepiamas aistras, sudaužytas svajones ir apie graudžiai komišką maištą – bandymą išsivaduoti iš slegiančios kasdienybės gniaužtų.

Ištrūkęs Džango / Django Unchained


Įvertinimas: 10/10
Komentarai:  Įtraukianis filmas, su gana aštriu siužetu ir aktoriai išgyvena savo veikėju istorijas bei puikiai persikūnydami palieka neišdildomą įspūdį. Na, vietomis gali būti neįmanoma susilaikyti nenusijuokus ar nekrūptelėjus, nes visgi tai dar vienas Tarantino šedevras užimantis aukštą vietą IMB reitinge.
Trumpai: Premijų medžiotojas King'as Schultz'as išgelbėja iš vergijos pagrindinį herojų Džango (Jamie Foxx'as). Schultz'as ieško dviejų žudikų, o buvęs vergas žino kur juos rasti. Premijų medžiotojas suteikia Džango galimybę tapti kažkuo daugiau, nei vergu ir pažada padėti iš žiauraus dvarininko Calvin'o (L. DiCaprio) išvaduoti pagrobtą sužadėtinę Brunhildą.

Futbolo chuliganai / Green Street Hooligans


Įvertinimas: 10/10
Komentarai:  Sukrečiantis, prikaustantis dėmesį bei labai nuostabus filmas. Parodo kokiems dalykams ryžtasi tie, kurie yra tam tikros komandos fanai, kokios būna kovos už savąją komandą ir koks gyvenimas už žaidimo sienų. Sugraudinantis ir labai tikroviškas filmas, be jokių nesamonių.
Trumpai: Neteisingai pašalintas is Harvardo universiteto po to, kai pas jį buvo rasta kokaino, Mattas persikelia į Londoną, kur gyvena su seserimi ir jos vyru Steve`u. Čia jis greitai susipažįsta Steve`o jaunesniuoju broliu Pete`u. Šis nenori artimiau susipažinti su Mattu, bet po pasisėdėjimo bare, kur jie išgeria su Pete`o draugais, nuomonę pakeičia.

Grįžtant iš futbolo rungtynių, Mattą užpuola grupelė "Birmingham City" mušeikų. Vaikiną išgelbėja laiku pasirodęs Pete`as su draugais. Tada Mattas ir sužino tikrąją tiesą, kad naujieji jo pažįstami yra GSE ("Green Street Elite") "firmos" (futbolo chuliganų grupuotė) nariai, palaikantys "West Ham United".