Monday 10 June 2013

Velniop tą Sarą Maršal / Forgetting Sarah Marshall

Įvertinimas: 10/10  
Komentarai:
Trumpai:Bandymai užmiršti Sarą Maršal kitų moterų lovose ar dirbant ištisom parom nepadeda. Trokšdamas surasti sielos ramybę, Pėteris nusprendžia vykti į Havajus. Tačiau ten jo laukia dar žiauresnė staigmena: pasirodo, jo buvusi mergina su savo naujuoju vaikinu apsistoję tame pačiame viešbutyje!

Kraujuojančia širdimi Pėteris bando nekreipti dėmesio į po akimis vis besipainiojančią laimingą porelę. Iš pradžių tai viršija jo jėgas, tačiau pamažu gyvenimas vėl įgauna spalvas.

50/50

Įvertinimas: 10/10  
Komentarai:
Trumpai:Adamas yra 27 metų jaunuolis, kuris netikėtai sužino apie žiaurią diagnozę - jis serga retos formos vėžiu. Draugų, šeimos ir vėžio centro pagalba, Adamas sužino apie tikrąsias ir svarbiausias gyvenimo vertybes.

(500) Vasaros dienų / (500) Days of Summer

Įvertinimas: 9/10  
Komentarai:
Trumpai:Tai istorija apie vaikiną, kuris sutinka merginą. Berniukas Tomas Hansenas ir Margeito, Niu Džersio, užaugo manydamas, kad niekada nebus iš tiesų laimingas, iki tos dienos kol sutiko tą vienintelę. Įsitikinimas susiformavo dėl ankstyvo liūdnos britų muzikos susiformavimo ir filmo “Graduate” nesupratimo. Mergina Sumer Fin iš Šinkoko, Mičigano taip nemanė. Po tėvų santuokos griūties ji mylėjo tik du dalykus. Pirma savo ilgus juodus plaukus. Antra kaip greitai ji galėjo juos nukirpti. Tomas sutiko Sumer sausio 8tąją. Jis beveik iškart supranta, kad ji yra būtent tai ko jis ieškojo. Tai istorija kaip vaikinas sutinka merginą. Bet iškart supraskit tai – ne meilės istorija…

Šalutinis Poveikis / Side Effects

Įvertinimas: 9/10  
Komentarai Naujų kelių, minčių ir išraiškos priemonių kine nuolat ieškantis režisierius Steven‘as Soderbergh‘as pasižymi išskirtiniu produktyvumu. Rodos, ką tik kinuose žiūrėjome „Magiškąjį Maiką“ ir „Prarastą kontrolę“, o dabar žiūrovų teismui pateikiamas dar vienas kūrėjo filmas – „Šalutinis poveikis“ (orig. „Side Effects)“. Kaip ir ankstesnėse S. Soderbergh‘o juostose, taip ir šioje surinktas puikus aktorių ansamblis: šalia pagrindinius vaidmenis atliekančių Rooney Mara ir Chaning‘o Tatum‘o, svarbius antraeilius personažus suvaidino Catherine Zeta-Jones ir Jude‘as Law.
Trumpai: Laukdama ketverių metų bausmę kalėjime baigiančio atlikti savo vyro, jauna moteris, rodos, turėtų tik džiaugtis, tačiau ima jausti vis didėjantį nerimą. Vieno priepuolio metu nevalingai save sužalojusi, moteris patenka į ligoninę, kur jai paskiriami nauji, dar neregistruoti antidepresantai. Tačiau šalia pagrindinio poveikio jie turi ir netikėtą šalutinį. Sulig kiekviena tae moters galvoje kyla vis žiauresnės ir drastiškesnės mintys, kurias seka atitinkami veiksmai. Ar vaistai gali priversti žudyti? Galbūt kai kuriais atvejais šalutinis poveikis yra būtent toks.

Mistinė upė / Mystic River

Įvertinimas: 9/10  
Komentarai:
Trumpai: Nelemtas susitikimas su apsimetėliais policininkais ilgam laikui išskiria tris vaikystės draugus Džimą, Šoną ir Deivą. Daugiau niekuomet negrįš tie gražūs laikai, kai berniukai bėgiojo kieme paskui kamuolį ir savo vardus įamžindavo ant asfalto. Jie užaugo atskirai, beveik nebendravo tarpusavyje ir pasirinko skirtingus gyvenimo kelius. Nenorėdami prisiminti to, kas nutiko tą nelemtą dieną, buvę draugai stengiasi vengti vienas kito. Tačiau juos netikėtai suvienija žiaurus nusikaltimas. Kažkas sumušė ir nužudė 19-metę Džimo dukterį Keitę, o jos kūną paslėpė miške. Nusikaltėlio duonos ragavęs ir kalėjimuose ne vieną kartą sėdėjęs Džimas trokšta kuo greičiau surasti žudiką ir surengti jam savo teismą. Tokiais buvusio draugo keršto planais nėra labai patenkintas policijos detektyvas Šonas, kuriam patikėta ištirti šią nenuspėjamą bylą. Pagrindiniu įtariamuoju joje tampa Deivas, kuris tą pačią nužudymo naktį sugrįžo namo su kruvinomis žaizdomis.

Kvaila, beprotiška meilė / Crazy Stupid Love

Įvertinimas: 10/10  
Komentarai
Trumpai: Ketvirtąją dešimtį perkopęs Kelas Weaveris gyvena tarsi svajonėje - dirba perspektyvioje kompanijoje, turi nuostabų namą, puikius vaikus ir yra vedęs savo studijų laikų meilę. Tačiau vos tik Kelas sužino, kad jo žmona Emili jį apgaudinėja ir nori skirtis, jo tobulo gyvenimo idilė subliūkšta. Ir tai dar ne viskas - jau kelis dešimtmečius nė viename pasimatyme nebuvęs Kelas vienišiaus rolėje pasirodo esąs tikras nevykėlis.

Laisvus vakarus vienas leisdamas vietiniame bare, nelaimingasis Kelas netikėtai susipažįsta su patraukliu, dešimt metų už jį jaunesniu mergišiumi Džeikobu Palmeriu. Šis nusprendžia padėti Kelui susugražinti žmoną ir vėl grįžti į pilnavertį gyvenimą.

Monday 1 April 2013

Pagrobimas / Stolen

Įvertinimas: 8/10  
Komentarai Įtempto siužeto veiksmo filmas. Tai Simono Westo darbas, kuris yra ražiusavęs žymiausius veiksmo filmus. Filmas tikrai įtraukaintis, daug efektų, puikūs aktoriai, tačiau kažkokios tai didelės intrigos neišlaiko, kadangi visiem yra žinoma, kaip baigiasi visi tokie pagrobimo filmai. Beto, vien pavadinimas primena kitą, tokio pat tipo filmą 'Taken'.
Trumpai: 12 valandų. 10 milijonų dolerių. 1 dingęs žmogus. Įkliuvęs dėl 10 milijonų JAV dolerių vagystės iš banko ir aštuonis metus praleidęs kalėjime, pagaliau paleistas į laisvę Vilis vėl įsivelia į pavojingus nemalonumus. Buvęs jo bendras, įsitikinęs, kad Vilis kažkur vis dar saugiai slepia pavogtuosius milijonus, imasi šantažo, reikalaudamas visus juos iki paskutinio cento atiduoti jam. Kuo greičiau! Pagrobęs tai, ką Vilis pasaulyje brangina labiausiai, mainais pareikalauja buvusio bendro jų grobio. Pinigus Vilis atiduoti privalo per 12 valandų. Deja, milijonų jis neturi. Laikas sparčiai tirpsta ir galiausiai jis ryžtasi dar kartą apiplėšti banką. Chaosas prasideda!

Tuesday 26 March 2013

Ugnimi prieš ugnį / Fire With Fire

Įvertinimas: 8/10  
Komentarai: Vienas geresnių 2012 metų veiksmo filmų, bet nėra labai kažkuom tais išsiskiriantis, yra keliata banalių vietų, tačiau intriga tikrai išlaikoma. Labai gera aktorių vaidyba, ypač J. Duhamel, o ir Briusas čia labai gerai tiko.
Trumpai: Tapęs parduotuvės savininko ir jo sūnaus žmogžudystės liudininku, ugniagesys Džeremis Kolmanas pats vos išneša sveiką kailį. Netrukus policija sugauna atsakingus nusikaltėlius ir prašo Džeremio pagalbos juos nuteisiant. Ugniagesys įtraukiamas į liudininkų apsaugos programą, bet mafijos bosas žino viską apie Džeremį, dėl to vyras yra priverstas atsisakyti savo kerjeros ir gyvenimo.

Nors nusikaltėlis pasodinamas už grotų, neilgai trukus advokatas suorganizuoja jo paleidimą. Džeremio ir jo merginos gyvybėms iškyla pavojus. Norėdamas išgelbėti savo mylimą moterį Džeremis pabėga į Kaliforniją, kur susideda su jį medžiojančio bandito priešais. Turėdamas galios ir sąjungininkų vaikinas ima medžioti jo gyvenimą sugriovusį niekšą.

Sunday 3 March 2013

Requiem svajonei / Requiem for a Dream

Įvertinimas: 10/10  
Komentarai: Pats filmosiužetas yra tikrai sukrėčiantis filmas. Jis parodo labai realią narkotikų vartojimo pabaigą, kas nutinka, kai įklimpsti ir laiku nepasitrauki. Viskas vyksta taip palaipsniui, kad žiūrėdamas galvoji, kad viskas čia lyg ir normalu, kad kaip nors išsisuks,  tačiau pasaulis viską sudėlioja į savo vietas, kaip veikėjai įsivaizdavo. Bet kokiu atvėju, filmas vertas dėmesio, bet žiaurokas, ne visiems patarčiau žiūrėti.
Trumpai: Filme lygiagrečiai vaizduojami vienišos, be perstojo žiūrinčios televizorių našlės Saros Goldfarb, jos sūnaus Hario, šio draugės Marion ir narkotikų prekeivio Tyrone gyvenimai. Po to, kai sužino, kad dalyvaus TV žaidime, Sara pradeda vartoti dietines tabletes, nes bijo, kad jai netiks laimėta raudona suknia. Tuo pat metu Harris ir jo draugai vartoja kokainą ir heroiną. Narkotinėms medžiagoms užvaldant protą, kūną ir, galų gale, sielą, visų jų gyvenimas pradeda spirale ristis atgal...

Skrydis / Flight

Įvertinimas: 8/10  
Komentarai: Filmas gali atrodoty truputį ištemtas, tačiau jis tikrai toks nėra.  Denzelis Vašingtonas puikiai atliko savo rolę. Čia nerasite  nieko fantastiško, tai tiesiog paprasto žmogaus klystkelės, kurios priverčia susimąstyti. Pati lėktuvo katastrofa buvo labai detaliai parodyta, kad žiūrint net šiurpuliukai gali perbėgti per kūną.Galbūt faktas, kad šį filmą prodiusavo lietuvių kilmės Robert Zemeckis, prisidės pasirenkant žiūrėti šitą filmą.
Trumpai: Pilotas sėkmingai nutupdo sugedusį lėktuvą ir išsaugo daugelio keleivių gyvybes. Po šios lėktuvo katastrofos, kuri baigėsi laimingai, pilotas laikomas didvyriu. Tačiau vėliau kyla daugiau klausimų nei atsakymų, kas kaltas dėl lėktuvo gedimo ir kas iš tikrųjų įvyko lėktuve.

Friday 1 March 2013

Laimingas skaičius... Kitas / Lucky Number Slevin


Įvertinimas: 9/10  
Komentarai: Galima sakyti, kad duotas filmo aprašymas visiškai nesusijęs su pačiu filmo, kadangi pabaigoje visas scenarijus kardinaliai pakeičiamas. Tikrai įspūdingas ir įtraukiantis filmas, o ir vadinantys aktoriai tikrai nėra atsitiktiniai, tad filmas žiūrėsis labai gerai.
Trumpai: Slevinui (akt. Josh Hartnett) pastaruoju metu ypač nesiseka – jį iškeldina iš buto, o mylima mergina palieka tada, kai vaikinukas mažiausiai to tikisi... Tačiau nevilties akimirką Slevinui pagelbėja draugas Nikas (akt. Sam Jaeger). Jis išvyksta iš miesto ir kilniaširdiškai pasiūlo Slevinui kurį laiką pagyventi jo bute. Slevinas apsidžiaugia, jog dabar galės šiek tiek atsipūsti ir pamiršti problemas. O dar seksuali Niko kaimynė Lindsi (akt. Lucy Liu) labai entuziastingai pasiūlo pagalbą nusivylusiam vaikinukui. Slevinui tikrai neteks ilgai liūdėti, kai aplink tiek daug geraširdžių žmonių. Tačiau jis net neįtarė, jog kilniaširdiškas Niko poelgis staiga pavirs didžiausiu nesusipratimu...

Tuesday 26 February 2013

Jis sako „Taip!“/ Yes Man

Įvertinimas: 8/10  
Komentarai:  Džimas Keris puikiai atitiko vaidmanį. Filmas yra kartu ir juokingas ir įkvepiantis. Tikrai nėra lėkštų 'bajerių', puikiai tinka penktadienio vakarui žiūrėti su draugais, kadangi siužetas gana paprastas ir juoko bus daug, nebent nemėgstate Kerio vaidybos.
Trumpai: Karlas buvo viską aplink neigiančiu žmogumi, kuris lemtingą dieną pateko į seminarą apie teigiamus dalykus gyvenime, kuriuos ir pats lengvai gali susikurti, būdamas pozityvus ir dažniau sakydamas "taip". Karlas griebėsi kraštutinumo – vienerius metus į visus klausimus, prašymus, norus, bet kuriam sutiktajam nusprendė sakyti tik "taip".

Egzaminas / Exam

Įvertinimas: 9/10  
Komentarai:  Žiūrėdami nerasite per daug veiksmo filmo elementų, tačiau filme vykstanti kova dėl būvio po saule kupina įtampos ir intrigos, atskleidžiamos žmogaus prigimties pačios tamsiausios ir šviesiausios pusės. Filmas nuo pirmos akimirkos suintriguoja ir išlaiko sutelktą dėmėsį iki pabaigos. Filmo pabaigoje kai kurios dėtalės bus paaiškintos dar kart, tai, ką praleidome pro akis ir ausis.
Junkite, jei megstate psichologinius filmus (butent psichologinis yra sis filmas), jei patinka galvosukiai...Tai neitiketino gerumo juosta butent jums! Kitu atveju, negaiskit savo laiko ir neeikvokit tasku. Pasidairykit ko nors lengvesnio ir paprastesnio...

Trumpai: Aštuoni pajėgūs kandidatai kovoja dėl svajonių darbo, tačiau jiems numatyta tik viena vieta. Dalis išbandymų liko už nugarų, laukia vienintelis egzaminas, kuris turi vykti apsauginio prižiūrimoje izoliuotoje patalpoje. Per 80 minučių 8 žmonės turi atsakyti į vieną vienintelį klausimą. Kandidatai negali gadinti popieriaus, ant kurio užrašytas šis klausimas.Egzaminas prasidėjo, tačiau ant lapų nieko nėra, tai į kokį klausimą reikės atsakyti?

Monday 25 February 2013

Nežinomas / Unknown




Įvertinimas: 9/10  
Komentarai:  Žiūrint šį filmą, reikia visą laiką būti susikaupusiam, stengtis nieko nepraleisti, nes filmas labai painus. Įtampa išlaikoma iki pat filmo pabaigos - nežinai kas ir kaip. Geriausia būtų žiūrėti vienam, ar su drauge/u, nes kompanija blaškys dėmesį ir tuomet siužetas bus sunkiau suprantamas ir pati pabaiga mažiau nustebins.
Trumpai: Liamo Neesono vaidinamas herojus kartu su žmona iškeliavo į konferenciją Berlyne, tačiau pateko į avariją. Po avarijos ir komos laukia dar vienas smūgis – kažkas pasisavino jo tapatybę bei sėkmingai gyvena su jo artimaisiais. Žmona ir kolegos nieko neįtaria ir jo neatpažįsta. Kadangi avarijos metu jis susitrenkia galvą, niekas nenori juo tikėti, nes tai atrodo kaip potrauminis sumišimas. Jam belieka tik savais būdais bandyti įrodyti, kas jis iš tikrųjų yra.

Friday 8 February 2013

Amerikietiškos grožybės / American Beauty



Įvertinimas: 9/10
Komentarai:  Filmas tikrai tinka įvairų skonį turintiems žiūrovams. Iš tikrųjų, tai vienas iš nedaugelio filmų taip įkvepiančių mėgautis kiekviena gyvenimo suteikta akimirka, daryti tik tai, kas teikia malonumą, pamatyti kiek daug pasaulyje yra grožio, tikėti, svajoti... Nors pabaiga ir nebuvo pati linksmiausia, tačiau ji buvo labai graži ir prasminga.
Trumpai: Darbas, šeima, nedidelis gražus namelis užmiestyje su gėlynu, pievele ir akinančio baltumo tvora, automobilis garaže… Amerikietiškos svajonės išsipildymas? O gal… amerikietiškas pragaras?“Jau kuris laikas esu miręs”, - šiais pagrindinio herojaus žodžiais prasideda tragikomedija “Amerikos grožybės”, juosta, kurią daugelis kritikų jau dabar vadina viena geriausių iš kada nors Holivude sukurtų filmų. Tai jaudinantis ir šiurpinantis pasakojimas apie vienatvę, susvetimėjimą, neišsipildžiusius troškimus, slepiamas aistras, sudaužytas svajones ir apie graudžiai komišką maištą – bandymą išsivaduoti iš slegiančios kasdienybės gniaužtų.

Ištrūkęs Džango / Django Unchained


Įvertinimas: 10/10
Komentarai:  Įtraukianis filmas, su gana aštriu siužetu ir aktoriai išgyvena savo veikėju istorijas bei puikiai persikūnydami palieka neišdildomą įspūdį. Na, vietomis gali būti neįmanoma susilaikyti nenusijuokus ar nekrūptelėjus, nes visgi tai dar vienas Tarantino šedevras užimantis aukštą vietą IMB reitinge.
Trumpai: Premijų medžiotojas King'as Schultz'as išgelbėja iš vergijos pagrindinį herojų Džango (Jamie Foxx'as). Schultz'as ieško dviejų žudikų, o buvęs vergas žino kur juos rasti. Premijų medžiotojas suteikia Džango galimybę tapti kažkuo daugiau, nei vergu ir pažada padėti iš žiauraus dvarininko Calvin'o (L. DiCaprio) išvaduoti pagrobtą sužadėtinę Brunhildą.

Futbolo chuliganai / Green Street Hooligans


Įvertinimas: 10/10
Komentarai:  Sukrečiantis, prikaustantis dėmesį bei labai nuostabus filmas. Parodo kokiems dalykams ryžtasi tie, kurie yra tam tikros komandos fanai, kokios būna kovos už savąją komandą ir koks gyvenimas už žaidimo sienų. Sugraudinantis ir labai tikroviškas filmas, be jokių nesamonių.
Trumpai: Neteisingai pašalintas is Harvardo universiteto po to, kai pas jį buvo rasta kokaino, Mattas persikelia į Londoną, kur gyvena su seserimi ir jos vyru Steve`u. Čia jis greitai susipažįsta Steve`o jaunesniuoju broliu Pete`u. Šis nenori artimiau susipažinti su Mattu, bet po pasisėdėjimo bare, kur jie išgeria su Pete`o draugais, nuomonę pakeičia.

Grįžtant iš futbolo rungtynių, Mattą užpuola grupelė "Birmingham City" mušeikų. Vaikiną išgelbėja laiku pasirodęs Pete`as su draugais. Tada Mattas ir sužino tikrąją tiesą, kad naujieji jo pažįstami yra GSE ("Green Street Elite") "firmos" (futbolo chuliganų grupuotė) nariai, palaikantys "West Ham United".

Friday 25 January 2013

MIRTIES ĮRODYMAS / Grindhouse. Death Proof

Įvertinimas: 9/10
Komentarai:  Jau filmo pradžioje galima labai lengvai įžvelgti Tarantino filmų stiliaus detales, vien tai, kad ir jis pats pasirodo savo filme. Puikiai buvo įgyvendinta įdėja supainioti laimečius. Baro aplinka, muzika, masinos, apranga - dvelkia retro, tačiau kitos detalęs, kaip red bullis, kalbos apie šio laikmečio filmus ir aktorius parodo, kad tai jau dabartiniai laikai.  idomu. Siužetas vietomis juokingas - merginos virtusios Chuck Norris, kraujas ryškus kaip kečiupas, bet juk tai Tarantino stilius. Jei atrodo nesamonė ir nesigauna į tai pažvelgt kaip į nekasdienišką, gurmanišką patiekalą - filmas tirkai ne jums.
Trumpai: Maniakas žudikas Maikas nekenčia moterų. Jo aukomis tampa merginos, kurias sieja draugystė. Žudikas suseka jas ir išžudo po vieną. Jam patinka suvažinėti aukas.Tačiau Maikui išaušo nesėkmingoji diena – jis negali lengvai pagauti persekiojamo Dodžo, kuriame yra keturios žavios paukštytės. Stipriau paspaudusios Dodžo akseleratoriaus pedalą, merginos nurūko gilyn į kalvas, viliodamos iš paskos Maiką...

12 ĮTUŽŪSIŲ VYRŲ / 12 Angry Men

Įvertinimas: 10/10
Komentarai:  Filmas ne tik mąsto, bet ir ugdo mąstymą. Žiūrovas verčiamas atidžiai stebėti, analizuoti, įtemptai mąstyti ir, manau, kiekvienas pabando 'įstatyti' save į prisiekusiojo poziciją bei pagalvoti, kaip pasielgtų tokioje situacijoje. O filmo galybė ir įtaigumas, manau, slypi meistriškai sukurptame tekste ir puikioje vaidyboje. 
Trumpai: Aukščiausio įvertinimo filmas vertas dėl kūrėjų sugebėjimo stipriai sudominti žiūrovą nepaisant to, kad visas filmo veiksmas vyksta tik vienoje patalpoje, tik kelias valandas, filme tik kalbamasi. 12 prisiekusiųjų ginčijasi dėl verdikto, kai 'kaltas' atveju teisiamasis turėtų 'atsisėsti į kėdę'. Vienas paskui kitą narpliojami liudininkų parodymai bei įkalčiai. Pasakojimai apie teismus, kaltinimus, žmogžudystes visada įdomūs. Šis skiriasi dar ir tuo, kad didysis filmo klausimas yra ne 'kodėl' arba 'taip ar ne?'. Filme supriešinamas įsitikinimas ir pasmerkimas myriop su 'pagrįsta abejone', kurios atveju teisiamasis negali būti pripažįstamas kaltu.

BLOGAS, GERAS IR BJAURUS / The Good, the Bad and the Ugly

Įvertinimas: 9/10
Komentarai: Šis filmas yra vienas geriausių vesternų, aišku, čia nebus jokių specialiųjų efektų ar kaskadinių triukų, ko dauguma ieško filmuose. Šiaip filmas nėra toks, kad žiūrėtųsi antrą kartą, kadangi siužetas yra gana aiškus ir pati filmo trukmė yra gana ilga. Tačiau kiekvienas gero kino mėgėjas turėtų pasižiūrti šitą filmą. 
Trumpai: Geras - Blondinas, keliaujantis ginkluotas šaulys su stipriu asmeniniu savigarbos jausmu.
Blogas - Angelo Akis, sadistiškas samdomas žudikas.
Bjaurus - Tukas, meksikietis banditas, išdavikas, kuris visada laikosi tiktai savo nuomonės.
Pilietinio karo metu, jie ieško lobio, palaidoto kapinėse. Kiekvienas žino tik dalelę tikslios informacijos, taigi šiuo momentu jie priklausomi vienas nuo kito. Tačiau, niekas nėra linkęs dalintis...

Monday 21 January 2013

Pi gyvenimas / Life of Pi

Įvertinimas: 9/10
Komentarai: Istorija tikrai stulbinanti, tačiau, kad ir kritikų išgirtas, filmas turi trūkumų. Įpusėjus filmui, jis gali pabosti, nes trūksta veiksmo, tačiau gale palikta intriga išgelbėja visą filmą, nes pabaigus jį žiūrėti, lieka galvoje dvejonės, kaip reiktų visą filmą suprasti.
Trumpai: Pagrindinis filmo veikėjas – indas paauglys Pi, zoologijos sodo prižiūrėtojo sūnus. Vieną dieną šeima nusprendžia palikti gimtąją Indiją ir įsikurti Kanadoje.Keliauti tenka jūra ir čia užklumpa nelaimė – mėtomas ir vėtomas audros, sudūžta laivas. Stebuklo dėka Pi atsiduria gelbėjimosi valtyje – bengališkojo tigro, hienos, zebro ir orangutango draugijoje. Kelis mėnesius beviltiškai dreifuojant vandenyne kiekvienas jų nori išgyventi, tačiau niekas nežino, kuris gimė po laiminga žvaigžde.Ramiajame vandenyne atsidūrusio jaunosios kartos Mauglio istorija 3D formatu papasakos apie paslaptingą ir nuostabų žmogaus ir gyvūnų ryšį. Draugystę nelaimės fone. Tikėjimą, kai viskas prarasta. Viltį ir kovą už išgyvenimą.

Valgyk, melskis, mylėk / Eat Pray Love

Įvertinimas: 10/10
Komentarai: Vienas geriausių romanų filmų. Aišku,kad šis filmas daugiau moteriškai auditorijai, dėl to iš imdb kritikų daug balų nesusilaukė, tačiau ir vyrai tikrai turtų jį pasižiūrėti, juk šis filmas apie moters pasaulį, jos mąstymą ir matymą.
Trumpai: 2006 m. išleista amerikiečių žurnalistės Elizabeth Gilbert autobiografinių memuarų knyga "Valgyk, melskis, mylėk" lengvai tapo pasauliniu ir išsivertė į 40 skirtingų kalbų. Autorė nuoširdžiai ir atvirai aprašo bandymą pabėgti nuo nelaimingos santuokos.Po trumpo meilės romano su jaunesniu aktoriumi Niujorke ji ištisus metus praleido kelionėse ir gyveno Italijoje, Indijoje bei Indonezijoje. Moteris mokėsi gaminti gurmanišką maistą, stebėjo ekspresyvias aplinkinių žmonių reakcijas, kaupė dvasinius patyrimus vienuolyne ir ieškojo naujos meilės egzotiškuose kraštuose.

Sunday 20 January 2013

Nuostabus protas / A Beautiful Mind

Įvertinimas: 9/10

Komentarai: Iš aprašymo filmas sunkiai patraukai dėmėsį, tačiau tai toks filmas, kurį žiūrint galima prarasti žadą, toks, kurio metu mąstai, kurioje vieotje rodoma realybė. Peržiūrėjęs pusė filmo supranti, kad visiskai nesupratai ką rodo ir gali pasijusti tiesiog apgautas.
Trumpai: Tikrais faktais paremta matematikos genijaus Džono Forbso Nešo jaunesniojo gyvenimo drama, skausmingas savęs pažinimas ir vos vienas žingsnis, skyręs nuo didelės šlovės ir negailestingos ligos. Neturtingoje šeimoje gimęs Džonas dega vienu noru – atrasti tai, ko niekas dar nėra atradęs. Talentingas ir ekscentriškas jaunuolis ieško, kas galėtų pakeisti ne tik jo, bet ir visos žmonijos, istorijos, mokslo raidą. Tvirto charakterio, kartais stačiokiškas ir arogantiškas jaunuolis skinasi kelią į mokslo elitą ir pagaliau atranda tai, ko garsiausi matematikai ieškojo šimtą metų.

Nužudyti Bilą 1 ir 2 / Kill Bill: Vol. 1 & Vol. 2

Įvertinimas: 10/10

Komentarai: Pažiūrėjus pirmą šio filmo dalį, tiesiog sunku atsispirti iškart nepažiūrėti antrosios. Asmeniškai, tai vienas geriausio Tarantino darbų, filmas, kurį galėtum žiūrėt ir žiūrėt, ir kas kartą juo žavėtis. Tai nesenstanti klasika.
Trumpai: Samdomų žudikų grupuotė negaleistingai susidoroja su buvusia savo kolege ir į jos sutuoktuvių ceremoniją susirinkusiais svečiais. Tačiau buvęs šios merginos meilužis ir darbdavys Bilas akivaizdžiai pervertino jos galimybes. Po penkerių metų mergina atsibunda iš komos ir nusprendžia atkeršyti visiems ją užpuolusių žudikų grupuotės nariams.O pabaigai užsispyrusi kovotoja pravarde "Nuotaka" pasilieka saldžiausią kąsnelį. Ji trokšta nubausti žmogų, labiausiai atsakingą už visas kančias ir kulką galvoje. Ji nori nužudyti Bilą.

Nuodėmių miestas / Sin City

Įvertinimas: 10/10

Komentarai: Daug kam gali kliūti pats filmo pastatymas, tačiau juk čia Tarantino filmas - ko daugiau tikėtis? Iš tikrųjų žavintis savo išskirtinumu, savo istorija, tačiau ne visiems gali būti suprantamas.
Trumpai: Nuodėmių miestas – tikras pragaras Žemėje. Jo gatvėmis slankioja tokie išperos, kurių sutikti nenorėtų net pats velnias, tamsūs užkaboriai slepia juodžiausias paslaptis, o policija - tik įrankis nusikaltėlių rankose. Čia - kiekvienas už save, čia – akis už akį, dantis už dantį ir pasigailėjimo nėra.
Marvas (akt. Mikis Riurkė) – didžiausias šunsnukis prakeiktajame mieste. Prieš jį dreba kaip lapai ne tik policininkai, bet ir gatvės atmatos. Marvas nenugalimas ir tvirtas kaip plienas, bet jo širdis pasruvusi krauju. Jo vienintelė meilė Gouldi (akt. Džeimi King) žuvo nuo nežinomojo rankos. Dabar Marvą gyventi verčia tik keršto troškimas. Jo nesustabdys niekas ir vargas tam, kuris pasipainios jo kelyje.

Bulvarinis skaitalas / Pulp Fiction

Įvertinimas: 9/10
Komentarai: Kaip ir beveik visuose Tarantino filmuose, čia taip pat: žiūri filmą ir galvoji kur yra pagrindinė siužeto linija. Iš tikrųjų daug gero juodo humoro, puikus muzikos takelis ir šiaip, sunku šį filmą su kuom nors palyginti.
Trumpai: Kino postmodernizmą įteisinęs filmas susideda iš trijų istorijų ir prologo bei epilogo. Filmo herojai – mafijozai, jų žmonos, samdomi žudikai ir kitokie kriminalinių skaitalų personažai – daug kalba, cituoja Bibliją, mąsto apie gyvenimą, žudo. O režiusierius žaidžia savo intertekstualinius žaidimus, kurdamas vieną sceną a la Godard’as, kitą – a la Truffaut ir t.t

Saturday 19 January 2013

Nemiga / Insomnia

Įvertinimas: 9/10
Komentarai: Al Pacino puikiai tiko šiam vaidmeniui, o pats filmas turėtų tikrai patikti, ypač detektyvų mėgėjams.
Trumpai: Aliaskoje prasideda baltosios naktys, kai į nedidelį tykų miestelį atvyksta du Los Andželo detektyvai – patyręs Vilas Dormeris ir jo partneris Helas Ekhartas. Kartu su vietine teismo pareigūne, entuziastingąja Eli Bar, jie turi išnarplioti sudėtingą septyniolikmetės nužudymo bylą, kuri sukrėtė visą apylinkę. Žinodama Dormerio praeities nuopelnus, jaunoji pareigūnė juo sužavėta ir nė neįtaria, kad detektyvų praeities klaidomis susidomėjęs vidaus tyrimų skyrius. Visą parą už lango šviesu ir Dormeris, kankinamas sąžinės priekaištų, jau šešias paras negali užmigti. O dar per nepavykusią pasalą, kai viską dengė tirštas rūkas, Dormeris netyčia nušauna savo partnerį. Jei prisipažintų kaltas, sulauktų nešlovės ir baigtų karjerą. Todėl Dormeris suklastoja įkalčius ir žmogžudyste apkaltina pabėgusį nusikaltėlį.

Turistas / The Tourist

Įvertinimas: 8/10
Komentarai: Filmas keri pritrenkiančiais vaizdais, geru humoru ir, aišku, nepriekaištinga Johnny Depp'o ir A. Jolie vaidyba.
Trumpai: Amerikietis turistas atvyksta į Italiją nuraminti sudaužytos širdies. Jo horizonte pasirodo nuostabi moteris, kuri vėl suvirpina atrodo taip neseniai kraujavusią širdį. Tačiau po nepažįstamosios žavesiu slypi ne tokie jau nekalti motyvai ir turistas netrukus patenka į keistų ir pavojingų įvykių sūkurį.
Frenkas (akt. Johnny Depp) atvyksta į Italiją nuraminti sudaužytos širdies. Jis tikisi, kad nuostabūs senosios Europos vaizdai atitrauks jo dėmesį nuo liūdnų prisiminimų. Netrukus nuostabius miesto peizažus Frenko kelionėje papildo nepaprasto grožio moteris. Eliza (akt. Angelina Jolie) Frenko akiratyje pasirodo ne šiaip sau, tačiau apie tai žino tik ji. Frenką akimirksniu pakeri žavi ir protinga moteris ir jis nejučiomis įsivelia į malonų ir jaudinantį flirtą, nė nenutuokdamas, kur tai nuves.

Druska / Salt

Įvertinimas: 9/10
Komentarai: Čia yra visko, ko reika veiksmo filmui - įtampa, susišaudymai ir be abejo meilė. O A. Jolie kaip visada žavi savo gera vaidyba ir grožiu.
Trumpai: Evelina Salt, tapusi CŽV agente, prieš Dievą ir žmones prisiekė ištikimai tarnauti savo šaliai bei ginti jos interesus. Tačiau likimas ruošia žiaurų jos ištikimybės išbandymą: ji apkaltinama išdavyste. Evelina Salt įtariama dirbanti dviem priešingom stovyklom. Perbėgėlis rusų pareigūnas pareiškia, kad agentė Salt yra rusų šnipė. Jai telieka viena – sprukti. Alternatyva – būti suimtai ir laukti nuosprendžio, o apkaltintas valstybės išdavyste lengvai neišsisuksi. Evelina tai puikiai žino, nes jau ne pirmus metus dirba CŽV, tad nusprendžia bėgti. Galbūt tai vienintelis Evelinos šansas rasti įrodymų, kad ji nekalta. Tačiau, deja, jos pastangos duoda priešingus rezultatus. Jos tapatybė ima kelti vis daugiau abejonių: kas iš tikrųjų yra agentė Salt?

Meilė stipresnė už mane / Reign Over Me

Įvertinimas: 8/10
Komentarai: Filme trūko geros pradžios, kad būtų lengviau suprasti pagrindinio herojo jausmus. Šiaip tikrai įdomus ir rimtas filmas.
Trumpai: Filmas apie vyruką, kuris prarado šeimą per lėktuvo sudužimą ir “įkrito” į viską neigiančią psichologinę būseną. Na ir aišku atsiranda jo jaunystės draugas, kuris bando jį ištraukt.
Visai vykęs filmas, gražus, vertas pamatyti, tačiau į kiną jo žiūrėti neičiau. Bet nesigailiu pažiūrėjęs. Adamo Sandlerio vaidmuo - nerealus. Anksčiau niekad jis nepatiko, jo komedijos dažniausiai būdavo nevykusios, tačiau šįkart jis pasirodė super. Ir garso takelis tikrai neblogas.

Sugundytas / Derailed

Įvertinimas: 8/10
Komentarai: Intriguojantis ir įtraukiantis filmas su sunkiai nuspėjama pabaiga. Ir, glaiu pasakyti, kad labai pamokantis, kad nereikia ragauti uždraustojo vaisiaus.
Trumpai: Čarlzas – paprastas didelės Čikagos reklamos firmos tarnautojas, vienas daugelio priemiesčių gyventojų, kurie kiekvieną rytą vyksta į darbą aštuntos valandos traukiniu. Darbe jam sekasi neblogai, šeimyniniame gyvenime didelių siurprizų taip pat nenusimato, nors santykiai su žmona atšalę, be to, kankina nerimas dėl sergančios dukros. Tačiau tą dieną, kai Čarlzas pavėluoja į traukinį ir susipažįsta su paslaptingąja Liusinda (akt. J. Aniston), visas jo gyvenimas apsiverčia aukštyn kojom. Moteris prisipažįsta taip pat turinti sutuoktinį ir vaikų, bet atsitiktinė pažintis netikėtai virsta aistringu romanu. Deja, netrukus ši aistra abiem taps tikru košmaru. Į meilužių viešbučio kambarį įsilaužia ginkluotas užpuolikas. Įsilaužėlis iki sąmonės netekimo sumuša Čarlzą ir bejėgio vyriškio akyse išprievartauja Liusindą. Tačiau tai – tik nelaimių ir siaubo pradžia.

Thursday 10 January 2013

Deja Vu

Įvertinimas: 8/10
Komentarai: Filme susipina dviejų žanrų siužetas.Buvo romantikos, veiksmo ir net fantastikos. Bendrai, tikrai dėmesio vertas filmas.
Trumpai: Doug Carlin – ATF agentas, kuriam tenka tirti teroristinį aktą, kai susprogdinamas keltas su daugiau nei 500 žmonių. Žudiką pavyksta išaiškinti naudojantis naują technologiją, su kuria galima tam tikru kanalu pažiūrėti praeities įvykius. Tyrėjų grupė pamėgina įtakoti praeities įvykius per žiūrėjimo kanalą perkeldami pranešimą užrašytą ant lapelio, paaiškėja, kad tai padaryti įmanoma. Tada, nors ir pavyko surasti žudiką, o tyrimas nutrauktas. pasiryžta persikelti į praeitį.

Wednesday 9 January 2013

Prestižas / The Prestige

Įvertinimas: 9/10
Komentarai: Laba igerai pasirinkta epocha kaip magijos pasauliui. Iš tikro siužetas labai geras ir pabaiga kad ir kiek su fantastika, bet tikrai jos buvo tiek kiek reikėjo.
Trumpai: Ar yra tokia paslaptis, dėl kurios žudytumėte? Šiame įelektrinančiame, įtampos kupiname režisieriaus Christopherio Nolano („Betmenas: pradžia“, „Memento“) trileryje Hugh Jackmanas ir Christianas Bale‘as vaidina iliuzionistus, kurių žūtbūtiniai bandymai pranokti vienas kitą pastūmėja juos regzti mirtinas apgaules. Scarlett Johansson vaidina asistentę, kuri šiose varžybose yra ir marionetė, ir žaidėja. Nuostabūs antro plano aktoriai (įskaitant Michaelą Caine‘ą ir Davidą Bowie). Išmoninga istorija. Stulbinanti atomazga. Pamatę „Prestižą“, norėsite jį pamatyti dar kartą. Žiūrėkite atidžiai.

Vagišiai / Snatch

Įvertinimas: 9/10
Komentarai: Gera komedija, išlaiko žiūrovo dėmėsį, o viso filmo metu išlieka tam tikra intriga ir netikėtumas filmo pabaigoje.
Trumpai: Reičelė Solando dingo kaip į vandenį. Ji ištrūko pro užrakintas kameros duris. Praėjo nepastebėta pro kelias apsaugos užkardas. Išėjo palikusi abi poras batų ir… paslaptingą skaičių seką ant popieriaus lapo.Du pareigūnai, atvykę tirti mistiško Reičelės Solando dingimo, netrukus pasijus izoliuoti saloje, kurią nuo žemyno visiškai atskirs didžiausia per tris dešimtmečius audra. Kol vėjas ir vanduo nenuplovė paskutinių Reičelės Solando pėdsakų, jie privalės įminti jos dingimo mįslę ir atskleisti paslaptis, kurias saugo Kuždesių sala.

Pasiutę šunys / Reservoir Dogs

Įvertinimas: 9/10
Komentarai: Mėgstantiems Tarantino stilių turėtų patikti, nors tai nėra pats geriausias jo darbas. Daug įdomių dialogų, netrūksta žiaurių scenų. Nors filmas patiko, viena iš smurto scenų pasirodė per stipri.
Trumpai: Joe Cabot, nusikaltėlių vadeiva, surenka penkių nepažistamųjų, garsėjančių kaip geri vagys, grupę deimantų banko apšvarinimui.Policijai į nusikaltimo vietą atvykus greičiau, nei plėšikai tikėjosi, tampa akivaizdų, kad tarp jų yra užsimaskavęs policijos pareigūnas.Kas šis policininkas?

Negarbingi šunsnukiai / Inglourious Basterds

Įvertinimas: 10/10
Komentarai: Tarantino yra Tarantino ir nieko nepridursi - dar vienas šedevras, gal net vienas geriausių. Šitame filme pademonstravo visą savo kūrybiškumą, tikrai netrūkų 'Tarantininio' humoro ir detalių.
Trumpai: Slaptai misijai pasiryžę žydų kilmės amerikiečių kareiviai po mažą žingsnelį infiltruojasi į priešo gretas, o po to stilingai ir brutaliai išžudys Trečiojo Reicho niekšus. Tuo tarpu nuo neišvengiamos egzekucijos pasprukusi ir kino teatrą Paryžiuje atidariusi žavi mergina planuoja asmeninę keršto akciją už lageryje sušaudytą šeimyną.

Kovotojai / Warrior

Įvertinimas: 10/10
Komentarai: Puiki vaidyba, neeilinė istorija, nerealios kovos scenos ir broliška meilė, kuri padaro šį filmą dar nuostabesniu. Vienas iš tų filmų, kurį vaikinas privalo pažiūrėti.
Trumpai: Sunkią vaikystę ištvėrę broliai ir šeimą sugriovęs alkoholikas tėvas po daugelio metų nesimatymo susitinka pačiomis netikėčiausiomis aplinkybėmis - mišrių kovos menų ringe. Jaunam kovotojui neišvengiamai teks suremti kumščius su vyresniuoju broliu.Ypač stipriu favoritu laikomas nepelnytai primirštas Holivudo veteranas Nickas Nolte'as, kuriam prasigėrusio tėvo vaidmuo simbolizuoja triumfuojantį sugrįžimą į aukščiausiąją kino lygą.

Drugio efektas / The Butterfly effect

Įvertinimas: 10/10
Komentarai: Visos trys filmo dalys yra geros ir viena kitą papildančios. Mistinių ir psichologinių filmų megėjams tikrai verta pažiūrėti.
Trumpai: Sunkaus charakterio 20-metis jaunuolis Evanas Trebornas kenčia nuo kiek neįprastos ligos. Dėl niekam nesuprantamų priežasčių jis patiria trumpus atminties praradimus ir visiškai neprisimena reikšmingiausių įvykių gyvenime. Panašią problemą turėjo jo tėvas Mileris, kuris ilgainiui išprotėjo ir pateko į psichiatrinę ligoninę, o tai, be jokių abejonių, turėjo lemiamos įtakos Evano gyvenimui. Po kiekvieno patirto streso ar tėvo įsiūčio protrūkio vaikas akimirksniu pamiršdavo tokias reakcijas ir emocijas sukėlusius įvykius.

Kuždesių sala / Shutter Island

Įvertinimas: 10/10
Komentarai: Žiūrint filmą jums atrodys, kad viskas aišku ir suprantama, tačiau paskutinės filmo minutės visiškai išmuša iš vėžių ir palieka žiūrovą nesusipratusį kas įvyko, kas priverčia žiūrėti filmą dar kartą, kad pastebėti tas svarbias detales, kurias praleido žiūrint pirmąjį kartą.
Trumpai: Reičelė Solando dingo kaip į vandenį. Ji ištrūko pro užrakintas kameros duris. Praėjo nepastebėta pro kelias apsaugos užkardas. Išėjo palikusi abi poras batų ir… paslaptingą skaičių seką ant popieriaus lapo.Du pareigūnai, atvykę tirti mistiško Reičelės Solando dingimo, netrukus pasijus izoliuoti saloje, kurią nuo žemyno visiškai atskirs didžiausia per tris dešimtmečius audra. Kol vėjas ir vanduo nenuplovė paskutinių Reičelės Solando pėdsakų, jie privalės įminti jos dingimo mįslę ir atskleisti paslaptis, kurias saugo Kuždesių sala.

Pradžia / Inception

Įvertinimas: 10/10
Komentarai: Christopher Nolan režiusavo tokius filmus kaip Prestižas ir Tamsos Riteris vien ruošiantis šitam, tai jau štas faktas duoda dar didesnį norą pasižiūrėti jį. Filmas tikrai yra sudėtingas ir tikrai neleis atitraukti nuo ekrano akių.
Trumpai: L.DiCaprio vaidinamas herojus valdo kontorą, kurios darbuotojai sugeba pasinerti į žmonių sapnus bei implantuoti naują informaciją ar panaikinti seną. Naujas užsakymas – už viliojantį atlyginimą reikia įsiskverbti į sėkmingo verslininko smegenis bei įrašyti informaciją, kuri leistų jo konkurentams pakoreguoti verslininko mąstyseną. Domas Cobb – talentingas vagis. Jis geriausias savo srities specialistas, kai kalbama apie ko nors išgavimą ar ko vertingo nukniaukimą, kol žmogus miega, o jo sąmonė tuo metu – pati pažeidžiamiausia.

Lūšnynų milijonierius / Slumdog Millionaire

Įvertinimas: 10/10
Komentarai: Pribloškianti aktorių vaidyba, prikaustančio siužeto vingiai, pagrindinio herojaus pasiryžimas, ypatingai ištikimybė ir atkaklumas, tik įrodo, kad viskas yra įmanoma. Filmas tikrai patiks net tiems, kurie nemėgsta indiško kino, net ir Holivudiškais motyvais.
Trumpai: Aštuoniolikmetis Džamalis dalyvauja indiškoje „Kas nori tapti milijonieriumi?“ žaidimo versijoje. Nuo didžiojo prizo jį skiria tik vienas klausimas, į kurį jis privalo atsakyti teisingai. Sulaikiusi kvapą žaidimą stebi visa Indija. Tačiau kai kuriems žiūrovams (ir ne tik jiems) kyla klausimas, kaip Džamaliui, kuris pats prisipažino, jog nėra proto bokštas, o be to užaugo Mumbajaus lūšnynuose, kur išsilavinimas yra tokia retenybė kaip lietus Sacharoj, pavyko tiek daug pasiekti. Juk atsakinėdami į klausimus suklupo ne vienas kur kas labiau išsilavinęs ir protingesnis dalyvis. Ar Džamalis sukčiauja? O gal jam tiesiog pasisekė, kad žaidimo vedantieji užduoda klausimus, kurių atsakymus jis žino? Džamalis sukelia nemažai įtarimų ir jis galiausiai atsiduria už grotų.

Žmogus su randu / Scarface

Įvertinimas: 9/10
Komentarai: Vienas balas nukrito, kadangi jei pažiūri fimą iškart po Krikštatėvio, jis nesukels tokio didelio susižavėjimo, kadangi Al Pacino vaidmenys labai šituose filmuose skiriasi, o šio filmo herojus nėra toks pagarbus kaip Krikštatėvyje. Bet, manau, jis yra antroje eilėje po krištatėvio, ir tai nereiškia, kad jis yra prastas, tiesiog skirtingos mafijos, skirtingos vertybės.
Trumpai: Alas Pacino ir Michelle Pfeiffer - istorijoje apie pasiutusį šuolį iš komunistinio režimo į laisvą pasaulį. Aštuoniasdešimtųjų gegužę Fidelis Kastro leido 100 000 kubiečių emigruoti pas gimines JAV. Kartu su jais išleido 25 000 nusikaltėlių. Tonis Montana dabar tetroško vieno - pinigų. Per narkotikus, gaujų susišaudymus ir pasiutėliškus vakarėlius veikiai pasiekė šlovės viršūnę ir apsidairęs pamatė, kad visgi pasaulis jam nepriklauso.

Krikštatėvis Trilogija/ The Godfather

Įvertinimas: 10/10
Komentarai: Nors jau visi matę šį filmą bent po tris kartus, negalio jo neįkelti čia, nes būtų lyg įžeidimas. Geresnio filmo apie mafiją niekas negubėjo ir nesugebės sukurti. Tai yra klasika ir nežinau kaip kitap tai apibūdinti.
Trumpai: Amerikiečių epinė drama, legendinės šeimyninės sagos apie italų mafijos gimimą pirmoji dalis, pelniusi tris „Oskarus” ir keturis „Aukso gaublius”. Puikus Marlono Brando vaidmuo įvertintas „Oskaru”, kurio aktorius atsisakė. Populiariojo Mario Puzo to paties pavadinimo romano ekranizacija. Veiksmas vyksta 1945 metais Niujorke. Tarp dviejų mafijų klanų vyksta žiauri, žūtbūtinė, kruvina kova. Dono Korleonės mafija - tai pirmiausiai šeima, susijusi giminystės ryšiais, draugyste ir net meile. O klano galva yra visų krikštatėvis tiek perkeltine, tiek tiesiogine prasme. Kruvinų kovų scenos ir idiliški šeimos švenčių vaizdai – vestuvės, krikštynos. Don Korleonės sūnus Maikas iš švelnaus, intelektualaus jaunuolio virsta šaltakrauju diktatoriumi, kuriam svetimi tėvo mieli gestai.

Žodžiai / The Words

Įvertinimas: 8/10
Komentarai: Įtraukianti, nekasdieniška istorija, viskas pateikta meistriškai ir apgalvotai. Labai patiko pats istorijos pasakojimas ir išdėstymas, tačiau pabaiga šiek nuvylė, tikėjausi geresnės.
Trumpai: Roris yra rašytojas, kuris desperatiškai stengiasi išgarsėti. Vyras randa kažkieno pamestą rankraštį. Ssusižavėjęs rastu rankraščiu jis jį publikuoja kaip savo. Pagaliau rašytojas išgarsėja ir gauna taip trokštamą pripažinimą. Tačiau pasirodo, kad gyventi su svetima šlove nėra taip lengva kaip jam atrodė.

Tuesday 8 January 2013

Laiko kilpa / Looper

Įvertinimas: 10/10
Komentarai: Nuo pirmų sekundžių šis filmas įtraukia savo išskirtiniu siužetu. Mindfuck filmų megėjai tikrai patiks, kadangi kai kuriose vietose tikrai glaima pasukti galvą, kokia bus įvykių seka.
Trumpai: Ateityje pasaulį užvaldžiusi verslo imperija rado būdą atsikratyti neparankių žmonių. Juos pasiunčia į praeitį. Dabartyje juos pasitinka specialiai paruošti žudikai, nužudantys auką ir atsikratantys kūno. Tačiau ką daryti, kai sulaukęs siuntinio iš ateities pamatai save?

Viską prisiminti / Total Recall

Įvertinimas: 7/10
Komentarai: Dar vienas geras fantastinis veiksmo filmas, kuriame gana įdomiai pavaizduota ateities visuomėnė. Specialieji efektai ir garso takelis tikrai labai geras ir pats siužetas nenuvalkiotas ir įdomus, tačiau labai didelio įspūdžio tikrai nepaliks.G
Trumpai: Nelabai tolima ateitis Žemėje, bet jau po kažkokios globalios katastrofos. Dagas Kveidas (akt. C.Farrellas) prie konvejerio surinkinėja policinius karinius robotus, vadinamus sintetikais ir nemato šviesos tunelio gale. Juolab, kad tas tunelis, kuriuo jis kas rytą keliauja į darbą, eina per patį Žemės centrą.
Nusprendęs paįvairinti gyvenimą implantuotais spec. agento prisiminimais, jis netikėtai sužino iš tikrųjų buvęs tokiu agentu. Ši naujiena ima kaip mat grėsti Dago gyvybei. Laimė, padedant simpatiškai merginai Melinai (akt. J.Biel), vyrukas sužino ir dar kai ką – tik jis gali išvaduoti vieną dalį likusios žmonijos nuo kitos žmonijos dalies priespaudos.

Įkalinti laike / In Time

Įvertinimas: 8/10
Komentarai: Tikrai stebinantis filmas su puikia įdėja. Šis filmas tikrai įnešė šviežio oro į kino pasaulį.i:  T
Trumpai: Sveiki atvykę į XXIa. pabaigą, kurioje pagrindine atsiskaitomąja valiuta tapo laikas. Čia žmonės genetiškai užprogramuoti gyventi iki 25-erių: tuomet organizmas nustoja senti ir gyventi lieka vieneri metai. Visa žmonija uoliai dirba vien tam, kad gautų daugiau laiko pasaulyje, kuriame puodelis kavos kainuoja 4 gyvenimo minutes. Kaip ir visuomet, čia valdo turtingieji, galintys tapti beveik nemirtingais, o vargšai, net ir lenkdami nugaras sunkiausiuose darbuose kovoja vardan savo gyvybių. Vilas – jaunuolis, vieną rytą pabundantis su neišsenkamomis laiko atsargomis. Tačiau laimė trunka neilgai – vyrukas apkaltinamas žmogžudyste, siekiant pasisavinti kito žmogaus laiką.

Laivas vaiduoklis / Ghost Ship

Įvertinimas: 9/10
Komentarai: Turbūt vienas iš geriausių siaubo filmo siužėtų, beveik nėra lėkštų išgąsdinimų. Mistikos irgi su kaupu, tik tiek, kad sukurti nejaukią atmosferą viso filmo metu.
Trumpai: Laivų ieškotojai gali pretenduoti į kiekvieną paliktą laivą, dreifuojantį tarptautiniuose vandenyse, ir parsitempti jį į uostą, jei tik nusišypso laimė jį aptikti. Bet šį kartą gelbėtojų komandai ji nesišypsojo.Gelbėtojai, sugebantys rasti išeitį iš kiekvienos įsivaizduojamo padėties, įlipę į paslaptingą vėjo ir bangų nešamą prabangų lainerį, patiria neįsivaizduojamą siaubą, kai tenka susidurti su pamėklišku sielų rinkėju. Ištaiginga laivo pobūvių salė, virtuvė, kapitono patalpos - tai aplinka, kurioje vyksta ši priverstinė siaubo kelionė.

Projektas Monstras / Cloverfield

Įvertinimas: 10/10
Komentarai: Kadangi visas filmas yra nufilmuotas lyg su mėgėjiška kamera, tai yra labai nesunku į jį įsijausti ir galvoti, kad visa tai vyko iš tikrųjų. Vien visą filmą galima mąstyti, iš kur tas padaras atsirado: ar tai žmogaus kurinys (ką galima suprasti iš pradžioje sudužusio karinio tanklaivio, kuris gabeno krovinį) ar tai padaras ne iš mūsų pasaulio. Filmo pabaiga gali palikti žiūrovą sukrėstą.
Trumpai: Penki niujorkiečiai nusprendžia surengti atsisveikinimo vakarėlį išvykstančiam draugui. Viską fiksuoja skaitmeninė kamera. Tačiau viską pakeičia panika. Visą miestą apėmusio sąmyšio priežastis – milžiniškas miestą atakuojantis priešas, be skrupulų naikinantis visas kelyje pasitaikančias kliūtis.

Merė ir Maksas / Mary and Max

Įvertinimas: 8/10
Komentarai:iFilmukas kaip mažiems yra per nuobodus, o paauglius ir suaugusius tikrai privers susimąstyti. Keistas, originalus ir nuostabus filmukas.
Trumpai: Tikra draugystės istorija, sujungusi laiškais 8-erių vienišą mergaitę Merę iš Melburno ir 44-erių žydų kilmės ekscentrišką vyrioką Maksą iš Niujorko. Ji tik norėjo patikrinti mamos išsakytą tiesą ir sužinoti, ar tikrai Australijoje vaikai gimsta alaus bokaluose, o Amerikoje atsiranda konservuotų pupelių dėžutėse. Žingeidi Merė parašė laiškelį, bedė pirštu į adresų knygą ir išsiuntė klausimėlį tiesiai į namus išradingajam nepažįstamajam diedukui Maksui, kuris gyvena savanoriškai izoliavęs save nuo velniškai užknisusios visuomenės.