Tuesday 26 March 2013

Ugnimi prieš ugnį / Fire With Fire

Įvertinimas: 8/10  
Komentarai: Vienas geresnių 2012 metų veiksmo filmų, bet nėra labai kažkuom tais išsiskiriantis, yra keliata banalių vietų, tačiau intriga tikrai išlaikoma. Labai gera aktorių vaidyba, ypač J. Duhamel, o ir Briusas čia labai gerai tiko.
Trumpai: Tapęs parduotuvės savininko ir jo sūnaus žmogžudystės liudininku, ugniagesys Džeremis Kolmanas pats vos išneša sveiką kailį. Netrukus policija sugauna atsakingus nusikaltėlius ir prašo Džeremio pagalbos juos nuteisiant. Ugniagesys įtraukiamas į liudininkų apsaugos programą, bet mafijos bosas žino viską apie Džeremį, dėl to vyras yra priverstas atsisakyti savo kerjeros ir gyvenimo.

Nors nusikaltėlis pasodinamas už grotų, neilgai trukus advokatas suorganizuoja jo paleidimą. Džeremio ir jo merginos gyvybėms iškyla pavojus. Norėdamas išgelbėti savo mylimą moterį Džeremis pabėga į Kaliforniją, kur susideda su jį medžiojančio bandito priešais. Turėdamas galios ir sąjungininkų vaikinas ima medžioti jo gyvenimą sugriovusį niekšą.

Sunday 3 March 2013

Requiem svajonei / Requiem for a Dream

Įvertinimas: 10/10  
Komentarai: Pats filmosiužetas yra tikrai sukrėčiantis filmas. Jis parodo labai realią narkotikų vartojimo pabaigą, kas nutinka, kai įklimpsti ir laiku nepasitrauki. Viskas vyksta taip palaipsniui, kad žiūrėdamas galvoji, kad viskas čia lyg ir normalu, kad kaip nors išsisuks,  tačiau pasaulis viską sudėlioja į savo vietas, kaip veikėjai įsivaizdavo. Bet kokiu atvėju, filmas vertas dėmesio, bet žiaurokas, ne visiems patarčiau žiūrėti.
Trumpai: Filme lygiagrečiai vaizduojami vienišos, be perstojo žiūrinčios televizorių našlės Saros Goldfarb, jos sūnaus Hario, šio draugės Marion ir narkotikų prekeivio Tyrone gyvenimai. Po to, kai sužino, kad dalyvaus TV žaidime, Sara pradeda vartoti dietines tabletes, nes bijo, kad jai netiks laimėta raudona suknia. Tuo pat metu Harris ir jo draugai vartoja kokainą ir heroiną. Narkotinėms medžiagoms užvaldant protą, kūną ir, galų gale, sielą, visų jų gyvenimas pradeda spirale ristis atgal...

Skrydis / Flight

Įvertinimas: 8/10  
Komentarai: Filmas gali atrodoty truputį ištemtas, tačiau jis tikrai toks nėra.  Denzelis Vašingtonas puikiai atliko savo rolę. Čia nerasite  nieko fantastiško, tai tiesiog paprasto žmogaus klystkelės, kurios priverčia susimąstyti. Pati lėktuvo katastrofa buvo labai detaliai parodyta, kad žiūrint net šiurpuliukai gali perbėgti per kūną.Galbūt faktas, kad šį filmą prodiusavo lietuvių kilmės Robert Zemeckis, prisidės pasirenkant žiūrėti šitą filmą.
Trumpai: Pilotas sėkmingai nutupdo sugedusį lėktuvą ir išsaugo daugelio keleivių gyvybes. Po šios lėktuvo katastrofos, kuri baigėsi laimingai, pilotas laikomas didvyriu. Tačiau vėliau kyla daugiau klausimų nei atsakymų, kas kaltas dėl lėktuvo gedimo ir kas iš tikrųjų įvyko lėktuve.

Friday 1 March 2013

Laimingas skaičius... Kitas / Lucky Number Slevin


Įvertinimas: 9/10  
Komentarai: Galima sakyti, kad duotas filmo aprašymas visiškai nesusijęs su pačiu filmo, kadangi pabaigoje visas scenarijus kardinaliai pakeičiamas. Tikrai įspūdingas ir įtraukiantis filmas, o ir vadinantys aktoriai tikrai nėra atsitiktiniai, tad filmas žiūrėsis labai gerai.
Trumpai: Slevinui (akt. Josh Hartnett) pastaruoju metu ypač nesiseka – jį iškeldina iš buto, o mylima mergina palieka tada, kai vaikinukas mažiausiai to tikisi... Tačiau nevilties akimirką Slevinui pagelbėja draugas Nikas (akt. Sam Jaeger). Jis išvyksta iš miesto ir kilniaširdiškai pasiūlo Slevinui kurį laiką pagyventi jo bute. Slevinas apsidžiaugia, jog dabar galės šiek tiek atsipūsti ir pamiršti problemas. O dar seksuali Niko kaimynė Lindsi (akt. Lucy Liu) labai entuziastingai pasiūlo pagalbą nusivylusiam vaikinukui. Slevinui tikrai neteks ilgai liūdėti, kai aplink tiek daug geraširdžių žmonių. Tačiau jis net neįtarė, jog kilniaširdiškas Niko poelgis staiga pavirs didžiausiu nesusipratimu...